Search
Close this search box.

Review Keukenhof: wel of niet de moeite waard?

De Keukenhof in Lisse: een van de bekendste attracties in Nederland. Vooral hordes toeristen gaan ieder jaar rond maart-april-mei richting de tulpenvelden. Maar ook iedere Hollander moet eens in zijn leven een dagje Keukenhof meegemaakt hebben. Zo dacht ik er in ieder geval over. Dus toen we een goede deal zagen en m’n mams aandrong dat ze heel graag wou gaan, was het tijd om richting Lisse te rijden. Dit is de eerlijke reisrealiteit-review van de Keukenhof.

Anouk bloemenvelden

Met de bejaardenbus naar Lisse

Rijden naar de Keukenhof doen we gelukkig niet zelf (thank god, ik haat rijden). We kunnen lekker plaatsnemen in een bus van Uit met Jonker. Het publiek in de bus is al niet veelbelovend: vooral oude lui rijden met ons mee naar Lisse. Dat was misschien ook te verwachten. Eenmaal aangekomen op de reusachtige parkeerplaats zien we gelukkig mensen van iedere leeftijd: oude mannen, oude vrouwen, vrouwen in galajurken en mannen die hun vriendin met galajurk op de foto mogen zetten.

Zo druk is de Keukenhof echt

Bij de ingang is het druk. Net als bij het restaurant. Maar ja, wat wil je dan bij een plek als de Keukenhof? Ik had het nóg drukker verwacht, dus in principe valt het me mee. Na een veel te dure koffie met wat lekkers lopen we verder door het park. Steeds als het even rustig is rondom de tulpen, maken we direct van de gelegenheid gebruik en schieten we snel wat foto’s. Dat is eigenlijk best goed te doen: doordat er zo ontiegelijk veel verschillende tulpen staan, is er altijd wel een rustig plekje te vinden.

ingang Keukenhof tulpen paden Anouk drukte Keukenhof ouderen

Dagje tussen de uitgebloeide tulpen

We lopen verder, en verder, en verder, en we ontdekken dan pas hoe groot het park is. Want geloof me: de Keukenhof is echt enorm! Dan zou je denken dat we ook miljoenen bloemen op de foto kunnen zetten. Ja en nee. Want hoewel we een heleboel tulpen zien, zijn er ook een heleboel tulpen uitgebloeid. Dus, noteer het: als je wilt dat de tulpen er fatsoenlijk uitzien, ga je lekker in de maand april en niet in mei. Dan zit je namelijk wel écht aan het einde van het tulpenseizoen.

Overhyped frozen yoghurt en meer

Gelukkig zien we niet alleen uitgebloeide en niet-uitgebloeide tulpen, maar is er bij de Keukenhof nog veel meer te beleven. Een foto maken van Nijntje, bijvoorbeeld! Of chillen in een hangmat. Of in een rij staan om net als iedereen een foto te maken in een niet-interessant-bootje. Of met z’n allen de molen beklimmen. En wat dacht je van een overhyped en dure frozen yoghurt scoren? Er is genoeg te doen tijdens een dagje Keukenhof, dus je hoeft je niet te vervelen. Het is ons niet eens gelukt om in een middagje het hele park te bekijken.

Keukenhof review Anouk Keukenhof tulp Bijzondere tulpen Keukenhof Nijntje Keukenhof

Review Keukenhof in 10 zinnen

Je hebt nu vast al een goed beeld van hoe de Keukenhof er ongeveer uitziet, ook als je er zelf nog niet bent geweest. Maar goed, ik had nog een review van de Keukenhof beloofd. Dus hier komt-ie dan. Dit is mijn dagje Keukenhof review in tien zinnen:

 1. De Keukenhof is druk, zelfs op doordeweekse dagen.
 2. Al het eten en drinken bij de Keukenhof is net iets te duur.
 3. Het park is enorm groot, dus je zal je niet vervelen.
 4. Je kunt er van alles doen en dat maakt de Keukenhof voor kinderen óók hartstikke leuk.
 5. Begin mei zijn er al een heleboel tulpen uitgebloeid en da’s best zonde.
 6. Er lopen te veel opgedofte dames rond die alles over hebben voor de perfecte Instagramfoto.
 7. Er zijn ook een heleboel trage oude mensen bij de Keukenhof.
 8. Je voelt je een toerist in eigen land tussen de hordes andere toeristen.
 9. De niet-uitgebloeide-bloemen hebben echt prachtige kleuren en vormen.
 10. Door de verschillende straatjes in het park wordt de drukte verspreid en is er altijd wel een rustiger plekje te vinden.

 

Ik heb inmiddels een haat-liefdeverhouding met de Keukenhof. Mijn dagje Keukenhof was uiteindelijk wel geslaagd, maar één keer in m’n leven de Keukenhof bezoeken, is wat mij betreft meer dan voldoende. Mocht ik ooit nog in de buurt komen, ben ik meer nieuwsgierig naar een fietstocht bij Tulip Experience Amsterdam of een rondrit tussen de bloemenvelden met een elektrische auto. Wie weet zie je dus ooit nog een volgende review Keukenhof voorbijkomen ;).

2 reacties

 1. Ja ik was er gisteren [ 8mei)speciaal vanuit limburg voor de keukenhof.
  Weet iemand hoe ik een refund kan krygen want er waren alleen maar afgeknipte tulpen te zien diep teleurgesteld met de wereld beroemde keukenhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook: