Search
Close this search box.

Buitenplaats Petersburg: uniek overnachten op de Veluwe

Een bijzondere overnachting op de Veluwe: het staat al een tijdje op m’n verlanglijstje. Hoe gaaf is het als je ’s ochtends wakker wordt van de fluitende vogels, warme broodjes met kakelverse eieren eet en daarna een paar kilometer wandelt door het bos? Het liefst wil ik midden in de natuur van de Veluwe slapen én tegelijkertijd uniek overnachten. En dan het liefst in zo’n natuurhuisje die er lekker hip uitziet en alles heeft om lekker tot rust te komen. Zoiets als Buitenplaats Petersburg dus.

overnachting Posbank Arnhem

Romantisch overnachten op de Veluwe

Vanuit ons mooie Twente komen we na een uurtje rijden aan bij Buitenplaats Petersburg. De incheckbalie zit in een soort grote schuur. “Hier stonden tijdens de oorlog allemaal Duitse vliegtuigen opgeslagen.” Er komt een jonge (knappe!) man tevoorschijn die ons helpt met inchecken. Hij vertelt wat leuke weetjes over de geschiedenis van Buitenplaats Petersburg en het naastgelegen Adelaerthoeve. We krijgen de sleutel en rijden verder richting ons huisje. Wauw, wat is het hier mooi! Ik pak snel mijn tas uit, maak wat foto’s van dit unieke plekje op de Veluwe en dan wandelen we richting het busstation.

Uitstapje naar Arnhem

We gaan naar Arnhem, 17 minuten met de bus vanaf het busstation bij Buitenplaats Petersburg. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen in Arnhem centrum, maar wij kiezen vandaag voor het drinken van een aantal speciaalbiertjes bij ’t Taphuys. Eigenlijk willen we vanavond lekker kneuterig koken in ons huisje, maar half aangeschoten bestellen we een pokébowl in de stad. Oeps. Terug in ons huisje relaxen we verder en stappen we moe in bed. Het is donders koud! Ik heb totaal geen zin meer om uit bed te komen en een slinger aan de verwarming te geven. Romantisch overnachten op de Veluwe is nu vooral koud overnachten op de Veluwe. Aan Buitenplaats Petersburg ligt het in ieder geval niet.

bijzondere overnachting Veluwe natuurhuisje Veluwe romantische overnachting Veluwe

Ontbijten bij Buitenplaats Petersburg

De volgende ochtend heb ik gelukkig prima geslapen. Ik begin ‘heanig an’ met een kop koffie en pak mijn boek (Strandfeest van Suzanne Vermeer) erbij. Op de een of andere manier heb ik in een natuurhuisje altijd heel veel zin om de huismus uit te hangen. Na een tijdje zie ik een vrouw die een kartonnen tasje voor onze deur zet. HET ONTBIJT IS ER! We pakken de verse broodjes, een bord vol beleg, wat warme eitjes en een pot met yoghurt uit en smikkelen alles langzaam op. Hierna is het toch echt tijd om uit te checken bij Buitenplaats Petersburg en een eind te maken aan deze bijzondere overnachting op de Veluwe.

Tijd om de Veluwe te ontdekken

Als je bijzonder gaat overnachten op de Veluwe, is het natuurlijk wel zo leuk om ook daadwerkelijk iets van de Veluwe te zien. Vanaf Buitenplaats Petersburg loop je zo Nationaal Park de Hoge Veluwe op. Wij kiezen ervoor om de auto te pakken en een stukje verder te rijden richting de Veluwezoom. Vanaf daar wandelen we door het mooie natuurgebied richting de Posbank. De heides staan helaas niet in bloei rond deze tijd van het jammer (bummer!), maar alsnog is dit gebied rondom Buitenplaats Petersburg echt prachtig. Wat wil je dan ook, met de Veluwe in je achtertuin ;).

bijzonder overnachten Arnhem nachtje weg Buitenplaats Petersburg

Leuk plekkie, hè? Ondanks de kou, vonden we het echt heel tof om een keer te slapen bij Buitenplaats Petersburg. Mocht je het leuk vinden om onze leuke, rare reel te bekijken, zie je op onze Instagrampagina nog wat bewegend beeld van dit natuurhuisje. Maar ik kan me ook zo voorstellen dat je nu vooral zin hebt om zelf bijzonder te overnachten op de Veluwe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook: