Search
Close this search box.

Mijn tips voor bijzonder overnachten in Heerenveen

Heerenveen: het dorp waar voetbalfans juichen voor sc Heerenveen, wandelaars het Oranjewoud bezoeken, bootjes door de kanalen varen en schaatsliefhebbers Thialf bezoeken. Heerenveen (of moet ik zeggen It Hearrenfean) is een echte sportstad, omringd door water en een prachtige natuur. En wij? Wij zijn twee gekke Twentenaren die Fryslân bezoeken voor twee heel leuke accommodaties, namelijk huisje Ierde en huisje Wetter. En ik kan alvast verklappen dat dit heel goede tips zijn als je bijzonder wilt overnachten in Heerenveen. Lees maar!

vakantiehuis Ierde Heerenveen     

Overnachting Heerenveen #1: slapen in vakantiehuis Ierde

Overnachten in de natuur van Heerenveen

Op een mooie zomerochtend komen we iets eerder dan verwacht aan bij onze accommodatie in Friesland. Eigenaren Erik en Christien zijn gelukkig net klaar met hun chillsessie in de sauna om ons te verwelkomen. Vol enthousiasme vertellen ze wat de omgeving van Heerenveen te bieden heeft: gezellige plaatsen, leuke wandelroutes én natuurlijk hun vakantiehuisje Ierde. Ierde, oftewel aarde, is de plek waar je moet zijn voor bijzonder overnachten in Heerenveen! Deze chalet heeft namelijk een onwijs grote tuin met een mooie kas, een zwemvijver, een jacuzzi en dus ook een sauna. En dat allemaal midden in de natuur.

Het mooiste bed zonder breakfast

Vakantiehuis Ierde Heerenveen is een soort bed zonder breakfast. Je prept dat ontbijt en die lunch namelijk gewoon zelf! En dat is eigenlijk hartstikke relaxed, want dan kun je zoveel eieren en pannenkoeken bakken als je zelf wilt. Of ontbijten met crackers en verschimmelde kaas dat je zelf hebt meegenomen… Dat is namelijk onze realiteit. Ook ’s avonds trekken we onze skills als professionele koks (ahum) uit de kast om wat lekkers te bereiden. Nadat een drukke dag vol sightseeing in de leukste plaatsen van Friesland is dit allesbehalve een straf.

bijzonder slapen Heerenveen Anouk vakantiehuis Ierde bijzonder overnachten Heerenveen Natuurhuisje Ierde

Overnachting Heerenveen #2: slapen op woonboot Wetter

Bijzonder overnachten in Friesland

Nadat we bijna omver zijn gewaaid door storm Poly vertrekken we na drie nachten slapen in huis Ierde naar huis Wetter. Dit vakantiehuis nabij Heerenveen is een woonboot die je kunt huren. Woonboot Wetter heeft wederom een grote, groene tuin, uitgestrekte weilanden en een keuken. Toch is deze accommodatie in Heerenveen nóg specialer. Het natuurhuisje bevindt zich op kanaal de Engelenvaart, heeft een buitenhaard, biedt een geweldig uitzicht en heeft geen wifi. Lekker rustig. En wist je al dat Wetter een Fries woord is voor water?

Schaatsenrijders op het water

Wat deze bijzondere plek in Heerenveen nog meer heeft? Een speciale schipperswc met een poephakborstel. Maar goed, dat is waarschijnlijk niet de reden waarom je hier naartoe wilt. Net zoals je hier niet naartoe wilt voor de muggen. Want tja, we weten allemaal dat die zich in de buurt van het water bevinden. Maar no worries: als je de ramen netjes dicht houdt, is er niks aan de hand. Wat je hier wel tegenkomt zijn eendjes, paarden, waterjuffers en schaatsenrijders. En bij dat laatste heb ik het niet over de sporters. Daarvoor moet je toch echt bij het nabijgelegen Thialf zijn.

vakantiehuis Wetter Heerenveen natuurhuisje Heerenveen bijzonder overnachten Friesland Joey accommodatie Wetter

Natuurhuisje Wetter of natuurhuisje Ierde: waar in Heerenveen wil jij het liefst overnachten deze zomer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook: