Search
Close this search box.

Wat te doen op Curaçao? En wat juist niet?

Oké, ik begin even bij het begin. We boekten een vakantie naar Curaçao. Nog thuis begin ik altijd te praten als een of andere freedom seeker die zichzelf heel avontuurlijk vind: Jaaa, spontane activiteiten zijn het leukst, vrijheid, we besluiten gewoon op het moment zelf wat we gaan doen, bla bla. Een leugen. Want ik kan het niet laten om een paar weken (maanden?) van tevoren uit te zoeken wat we SOWIESO moeten zien. Ondertussen wordt dit een aardige waslijst met van alles we onmogelijk in het tijdsbestek kunnen doen. Je moet keuzes maken. En dat is lastig, maar niet onmogelijk. Uiteindelijk hebben we in een week tijd heel veel gedaan en heb ik dus een goed beeld van wat de moeite waard is op Curaçao. En dat wil ik graag delen: dit zijn de leukste bezienswaardigheden op Curaçao.

De 10 leukste activiteiten op Curaçao

1. Snorkelen met schildpadden bij Playa Grandi

Schildpadden spotten? Dat doe je bij Playa Grandi. Het strand zelf stelt niet zoveel voor (geen tip voor strandgangers dus!), maar in het water zwemmen een heleboel prachtige zeeschildpadden. Neem dus vooral je snorkelset mee en zwem de schildpadden achterna.

activiteiten-curacao-playa-grandi

2. Nationaal park Shete Boka bekijken

Soms heb je van die bezienswaardigheden die je enorm teleurstellen. Maar eenmaal aangekomen bij natuurgebied Sheta Boka had ik juist het tegenovergestelde. Och, we hebben nog wel tijd bij Westpunt voor Shete Boka. Ooooh! Aaaah! Huh! Wacht, dit is eigenlijk wel mooier dan ik in gedachten had voorgesteld. En wat warmer en zweteriger, maar dat is het helemaal waard.

Shete Boka Curaçao

3. De Christoffelberg beklimmen

Als niet zo #fitgirl ben ik stiekem best trots op mezelf dat het is gelukt om de Christoffelberg te beklimmen. Dus: als ik het kan, kan jij het ook. Via rotsen klim je de Christoffelberg op om als beloning te genieten van het mooie uitzicht. Klinkt goed, toch? Wat ons betreft was dit één van de meest bijzondere activiteiten op Curaçao.

activiteiten-curacao-christoffelberg

4. Feesten en eten op Mambo Beach

Waar is dat feestje? Op Mambo Beach is dat feestje! Wie net als ik wel van een drankje houdt moet zeker een avond (of twee) naar Mambo Beach. Het allerleukste? Op vrijdag en zondag meedrinken met de happy hour van beachbar Chill, dineren aan het water bij restaurant Hemingway en losgaan tot in de late uurtjes bij beachclub Wet & Wild. Voetjes van de vloer! Wij hadden diezelfde dag de Christoffelberg beklommen, dus onze voetjes hielden het helaas wat minder lang vol.

activiteiten-curacao-mambo-beach

5. De Hato Caves bezoeken

Oké, toegegeven: de Hato Caves zijn niet erg groot, dus deze activiteit duurt niet erg lang. Maar wat we wel leuk vonden is dat je, als je een beetje op tijd bent, eerst de ‘Indian Trail’ kunt lopen met mooie planten en hier en daar een vluchtende hagedis. Daarna kun je op dezelfde locatie met de gids en groep naar binnen voor een wandeling door de grotten.

activiteiten-curacao-hato-caves

6. Eten als een local

Ik moest en zou deze vakantie geit proeven. Dat kon bij het lokale eettentje in Willemstad: Plasa Bieu. Er zitten vooral locals te lunchen in deze foodhall en dat maakt dit plekje juist zo leuk. Net buiten de foodhall saat 100% Batidos: een kar met batido (een soort smoothie). Verder staan er op heel Curaçao verschillende foodtrucks.

activiteiten-curacao-plasa-bieu

7. Streetart spotten in Otrobanda en Sharloo

Een van mijn favoriete activiteiten op Curaçao, en eigenlijk altijd wel op vakantie, is het spotten van streetart. Ik kan je wel vertellen: streetart spot je in Willemstad volop. In de binnenstad Punda is het een en ander te vinden, maar vooral Scharloo en Otrobanda zijn de wijken to be. Tip: Scoor vooraf een ontbijtje bij Beyglz en de terugweg een drankje of lunch bij de Gouverneur.

activiteiten-curacao-streetart-otrobanda

8. Slapen in een boutique hotel in Pietermaai

De prachtig gekleurde hotels in de wijk Pietermaai zijn niet alleen mooi voor een fotootje, maar ook om te overnachten. Wij sliepen in het bekendste boutique hotel: Scuba Lodge. Maar ook Boutique hotel ’t klooster, Pietermaai Boutique hotel en Boho Bohemian Boutique liggen in de wijk Pietermaai.

activiteiten-curacao-scuba-lodge

9. Lunchen en luieren bij random resorts

Keuzestress: óf je slaapt in een knus boutique hotel óf in een groot resort met een fantastisch strand. Wij sliepen in een boutique hotel, maar hebben wel wat resorts bezocht. Je kunt hier namelijk wél naar binnen voor de restaurants van de resorts. Onze favorieten: Restaurant The Pen van Avilia Beach Hotel en Restaurant Karakter van Coral Estate Luxury Resort.

activiteiten-curacao-lunchen-avila

10. Rondwandelen in het centrum van Willemstad

Heb je na al deze Curaçao tips nog wat tijd over in Willemstad? Dan is het leuk om gewoon een beetje door de stad te slenteren. De highlights die je in Willemstad eigenlijk niet kunt missen zijn de bekende pontjesbrug en dushi letters in het Koningin Wilhelminapark. Al moet je je hier zeker niet té veel bij voorstellen.

activiteiten-curacao-willemstad-pontjesbrug

Activiteiten die je kunt overslaan op Curaçao

1. Zwemmen met biggen bij Playa Porto Mari

Begrijp me niet verkeerd: er is helemaal niks met luieren op Playa Porto Mari. Maar de reden dat dit strand niet tussen de leuke activiteiten staat, is omdat ik van tevoren rete-enthousiast was over de biggetjes die je er in het water zou spotten (OMG!). Uiteindelijk bleek Playa Porto Mari een opgehypede drukke bedoening en waren de niet-zo-schattige varkens op de parkeerplaats te vinden en niet in het water.

activiteiten-curacao-playa-porto-mari

2. Rondlopen in het Curaçao Sea Aquarium

Helemaal aan het einde van Mambo Beach vind je het Sea Aquarium. Ik had me een soort Antiliaanse versie van Sea Life voorgesteld, maar spoiler: Sea Life is leuker. Het aquarium heeft zijn beste tijd gehad heeft en in een half uurtje heb je alles wel gezien. De meeste mensen komen er om te zwemmen met de dolfijnen.

activiteiten-curacao-sea-aquarium

3. Cocktails proeven bij Landhuis Chobolobo

Hoewel we de Blue Curaçao cocktails zeker konden waarderen (alcohol is altijd goed), was de tour door de ‘fabriek’ waar de cocktails gemaakt worden minder spectaculair. Door het achtergrondgeluid van allerlei machines konden we de tourguide lastig verstaan en na een paar minuten stonden we eigenlijk ook weer buiten.

activiteiten-curacao-landhuis-chobolobo

4. Flamingo’s spotten bij Jan Kok

Weer zoiets waar je van tevoren rete-enthousiast van wordt: we gaan flamingo’s in het wild spotten. Woeeehoee! Misschien hadden we te hoge verwachtingen, misschien kwam het omdat de flamingo’s zo ver weg stonden of misschien was het gewoon echt een bezienswaardigheid die tegenviel. Hoe dan ook: flamingo’s spotten behoorde niet tot onze leukste bezienswaardigheden op Curaçao.

Ondanks al onze hoogtepunten zijn er dus ook genoeg redenen om Curaçao niet te bezoeken. Hopelijk heb je iets aan onze Curaçao tips. Maar… kies vooral activiteiten waar je zelf blij van wordt. Jij bent mij niet, ik ben jou niet, dus misschien vind je mijn leukste bezienswaardigheden juist geen klap aan of worden mijn tegenvallers jouw highlights. Ben je al op Curaçao geweest? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw favoriete plekken. Laat je een reactie achter? Vind ik gezellig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook: